Життя людська, як зрозуміло, змінна. Час від часу здається, що світле дитинство, коли мати не хвора і завжди поруч, і тато живий і готовий повідати щось нове і захоплююче, що він відмінно дізнався і зрозумів, ніколи не скінчиться, що так — відмінно і вірно, і так буде завжди. І неодмінно буде коханий чоловік, і обов’язково всі навколо будуть тебе обожнювати і поважати, не завдаючи проблем до серцевих нападів і лікарень. І малюки будуть веселі й здорові, і самі ви у свої шістдесят будете відчувати себе, як і раніше на двадцять … Ах, начебто б цього хотілося, і навіть бувало таке … Але мить — і все руйнується. Занедужати, — і смертельно! — Можна за секунду, і довгі дні, тижні, роки тягнути себе або близьких до жаданого лікуванню … і час від часу не дотягнути …

В такі-стршние, моторошні часи, коли різні захворювання починають безвихідно долати, а сердечко завмирає від кошмару насувається результату, і розцвітає у нас спочатку рятівна надія, а потім, може бути, і віра, в Отця Небесного, який полює просити і благати , тільки щоб простив і вивів. Ось тут і з’являється перша заковика — як із Ним? Адже не людина, Він — інший, Він — Бог! .. І після однієї-другий проби поговорити від себе самого, зіткнувшись з раптовим недорікуватістю, яке з’являється почасти від переляку, маловір’я, а почасти від того, що ми так не багато знайомі з Творцем, потихеньку переконуємося, що найкращим відозвою до Папи Небесному молитва, складена або святою людиною. Адже навіть тисячоліття назад наші праотці стикалися з тими ж проблемами і печалями, з тією відмінністю, що вони, ізлівшіе свої захворювання в дійшли до нас молебню, знали власного Господа і зверталися до Нього так, що Він сприймав прохання і робив їх.

Такої, однією з найбільш діючих і зрозумілих молитов, молитва про здоров’я, сила якої воістину безмежна. Поза всяких коливань, що люди глибоко віруючі і релігійні знають про те, що розмова з Богом необхідно вести через своє сердечко і не має особливого значення те молитва з вашої проханням, то молитва про здоров’я батьків буде відозвою до Всевишнього.

Коли ми просимо у Бога щось, піднімаючи власний погляд до нього з благанням про допомогу, але при всьому цьому нічим, тим паче принциповим собі, не жертвуємо і просто формально виконуємо обряд, то як прикро б це не звучало, прохання така не варто ламаного гроша. Людина, сидить склавши руки і вимовляє слова прохання про зцілення хворого, сам же при всьому цьому не йде ні на які жертви як зовнішні, так і всередині себе самого, це все одно, що звичайна вимова не поганих щоденних слів. Принципово усвідомлювати, що будь-яке негативне подія покликана направити нашу увагу на спасіння душі, адже основна мета Божого Промислу про нас — повернути Власних заблуканих, супротивних діток Додому, в Вічне Королівство і, краще, в солідному вигляді, а не опустилися до рівня тварин. Коли в сердечко людини іскриться реальна любов, є жертовність, бажання посприяти ближньому або собі, то Христос, почувши, що молитва про здоров’я звучить з серця людини, що молиться, виконає його прохання, і природно, це піде на користь. Пам’ятайте про це і якщо люди вимагають вас помолитися про здоров’я хворого. Неодмінно скажіть їм, щоб самі вони також читали молитви цілющі або хоча б пробували позбутися власних, нехай не зовсім видимих, очевидних недоліків.

У храмах православні християни готують себе до майбутнього зцілення в поліклініках. Вони сповідаються, причащаються Святих Христових Таїн, беруть у священиків благословення на майбутні зцілення, вимагають його молитися за їх. Не тільки лише слова, та й всі ці діяння — теж молитва про здоров’я, власного роду прохання, тільки не словом, а вчинками. Також дуже діючим виявляється замовлення сорокоусти за здоров’я і поминання на читанні Псалтиря на 1-2 місяці, на даний момент стало вірогідним в монастирських подвір’ях. Родичам і близьким молиться хворого і страждаючого необхідно тримати в голові: соборна, іншими словами церковна молитва тоді має силу, коли супроводжується проханнями людей, які замовили службу. Поминання на Літургії, а саме на проскомидії і на сугубій ектенії, висловлюють глибоку людську віру і надію, що Господь допоможе нездоровому.

Богу завжди завгодно оточувати нас як природної, так і надприродною турботою. Нікому і ніколи не був закритий доступ до таких джерел, і ключем до них є непохитної віра. Господь, коли вожделеет таким макаром зцілити людину, сам вносить віру в уста і серця молільників, веде їх туди, де завгодно дати зцілення.

Небесний Батько завжди слухає молитви, яку в момент відчаю читає молиться з болять про що-небудь душею. Не потрібно якось по особливому вірувати і прагнути по особливому відчувати ці молитви цілющі, просто читайте знову і знову, поки не відчуєте всередині заспокоєння. Коли ніхто не зітхне від усього серця, то і весь молебень може протрещать, а істинної молитви про болящих або болящих не буде.

Будьте самі на молебнях. На даний момент у багатьох немає часу, якщо так, то ваша віра безгучним і навіть заплативши кошти, щоб помолилися інші, нічого не поміняється, адже тоді виходить не подвиг любові заради вилікування хворого, а просто спроба скинути з власних плечей турботи. Бог — всевидючий. Приходячи на молебень, Поболь перед Ним душею і серцем своїм про тих, хто згадується у молебні, навіть якщо всіх не наболеться. Моліться на молебні або на Літургії, під час хоч якийсь служби, адже священики, присвячені Духом Святим на молитву, всякий раз закликають до уваги Бога і немає особливої різниці, на якій конкретно службі ви принесете свої прохання. Головне, що під час спільного молебню укупі з молитвослови Церкви Христової ваші прохання швидше піднесуться до Престолу Божого! Ви побачите, в чому їх сила. Бувайте на молебнях, вболівайте всією душею про болящих, і ви завжди будете відчувати силу віри і допомоги Божої!