Ще з російських часів у багатьох з нас залишилася мрія: поїхати на незмінне місце проживання в США. Мрія відмінна і повністю навіть здійсненна. Методів законно отримати громадянство США предостатньо, і тільки вам вирішувати який вам підійде. Отримання громадянства США відбувається у два кроки: подача заяви про бажання отримати громадянство, співбесіди та складання клятви. Але для того, щоб вашу заяву було прийнято, вам необхідно прожити в США П’ять років незмінний мешканець.

  1. Робоча віза Н1-В. Підходить кваліфікованим фахівцям (інженер, хімік, програмер, конструктор). Видається на Три роки і тільки, якщо вас офіційно викликає роботодавець, після закінчення візи ви можете продовжити його ще на один термін, але тільки один раз. За цей період часу ви повинні отримати Грін-карту, у наслідку дасть вам можливість отримати громадянство США.
  2. Бізнес віза L-1. Для її отримання вам потрібно відкрити на місцевості Америки власне підприємство або, наприклад, філія російського підприємства. Віза такого типу видається на рік. Якщо за рік ваше підприємство буде приносити хороший дохід, ви можете продовжити його ще на Три роки, після цього можете писати клопотання про отримання громадянства.
  3. Віза інвестора ЕВ5. Для її отримання вам потрібно інвестувати понад півмільйона баксів. Рекомендуємо для отримання даної візи найняти юриста подоланні підводних камінчиків.
  4. Лотерея Грін-карти. Один з простих методів отримання громадянства. Раз на рік П’ятдесят тисяч чоловік виграють вид на проживання. Щасливчиків обирає комп’ютер методом випадкового вибору. Заявку можна подати лише на веб-сайті Держдепартаменту США. Дружина і чоловік можуть подати заявки роздільно, що збільшить їх шанси на виграш.
  5. Віза дружини К-1. Видається для заїзду в країну на правах дружини. Складність полягає в тому, що для отримання цієї візи, ви повинні обгрунтувати, що ви знайомі з нареченим особисто, а не віртуально. Так що спочатку наречений повинен приїхати до вас, а ви повинні зібрати якомога більше доказів особистого знайомства (фото, чеки). Після чого ви можете виїхати до Америки, де повинні розписатися. Після чого після трьох років, ви зможете розраховувати на отримання громадянства США.