Цей звір залишився непоміченим експедицією Джеймса Кука. Він був відкритий дещо пізніше. Коала — це сумчастий ведмідь, якщо гласить ординарними словами. Величезну частину власного часу він проводить в нерухомості сидячи на дереві. Харчується коала евкаліптом, який вживає в їжу обмежену кількість тварин через те, що його втечі отруйні, а в певний період в їх міститься синильна кислота. У природних умовах коали здатні вибирати менш отруйні з їх. Але, потрапивши в полон, він і завжди буває кілька обмежений у виборі і повністю може отруїтися.

Обмін речовин у коал уповільнений, їм нічого поспішати і не за що особливо битися. Ну і не передбачені вони для млосних робіт, адже їх їжа містить сильно мало білка. Популяція коал дещо скоротилася через те, що їх почасти винищили. Зараз це тварина мешкає в одній частині Австралії. Коали — одинаки. Вони ведуть замкнутий стиль життя, самки дуже нерідко бувають прив’язані до певної місцевості, на якій проводять величезну частину власного життя. Самці до місцевості не прив’язані, вони подорожують. Але вони іноді бувають агресивні і нападають один на одного. Вода коалам фактично не треба — вони не п’ють води з джерел, а получют її з їжею з листя.

Пити вони починають лише в двох випадках: якщо стоїть засуха або якщо тварина хворіє. У їх немає супротивників як таких, на коал можуть порухи хіба що дінго. Тому вони гинуть або від старості, або від захворювань. А хворіють вони досить нерідко. Одне з головних хвороб пов’язано з похолоданням, коли коала може просто схопити пневманія. Поранені і хворі тварини час від часу ридають, як дітки. Коала живе близько Дванадцять років, в добротних підходящих критеріях може дотягнути і до 20. Самець зазвичай залишається поруч із самкою до Два років, а пізніше відшукує для себе новітню. Статеве соозреваніе коал настає в 2-3 роки, у самців може і дещо пізніше. Посеред тварин самок більше, ніж самців.